Ijburglaan

Flexibel uw richtlijnen wijzigen? Het kan met het nieuwe wijzigingsproces.

De continue verandering van richtlijnen voor een handboek van de openbare ruimte vragen om een flexibele inrichting van het handboek. De Digitale LIOR biedt hiervoor een uitkomst.

Intensief proces

Uw handboek met richtlijnen voor de openbare ruimte is net op orde. Het was een intensief proces met verschillende werkgroepen, stakeholders en andere betrokkenen. Bovendien zijn de actuele thema’s zoals duurzaamheid, energietransitie en klimaatadaptatie aan de orde gekomen om een plekje te krijgen in het handboek. Het handboek is zes maanden oud en u loopt ergens tegen aan: verschillende richtlijnen zijn aan vernieuwing toe. Om het gehele proces weer opnieuw op te starten is het nog wat te vroeg, het is immers relatief kort geleden geactualiseerd.

Als u veel werkt met een handboek voor de openbare ruimte herkent u dit vast wel. De richtlijnen voor het handboek blijven zich continu ontwikkelen door nieuw beleid, nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en vernieuwde inzichten tijdens projecten die uitgevoerd zijn. De Digitale LIOR biedt door middel van een wijzigingsprocedure de oplossing om dit te ondervangen.

Overzicht in uw wijzigingsprocedure

Door middel van een extra tegel in het tegel-landschap heeft u de mogelijkheid om de wijzigingsprocedure toe te lichten. Hier kunt u extra informatie geven over de wijzigingsprocedure, welke stappen doorlopen dienen te worden en welke rollen er zijn. Aan de hand van deze rollen heeft u de mogelijkheid om te bepalen wie de wijzigingen mogen indienen en wie deze mag goedkeuren.

Op deze manier heeft iedere gebruiker van het handboek een overzicht van de te doorlopen stappen, blijft het handboek up-to-date en houdt u zelf de controle over de nieuwe richtlijnen die doorgevoerd kunnen worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe u een wijzigingsproces kunt inrichten of bent u benieuwd wat de Digitale LIOR voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! U vindt onze contactgegevens onder aan deze pagina.

Delen: