Gemeente Delft lanceert de Digitale LIOR!

De gemeente Delft heeft de Digitale LIOR gelanceerd, een handboek voor de openbare ruimte waarin alle relevante informatie staat over het inrichten, ontwerpen en beheren van de openbare ruimte. De Digitale LIOR is vooral van belang voor Delft vanwege het historische centrum en de compacte stad, wat uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van inrichting en beheer van de openbare ruimte.

Maarten Kaiser, adviseur beheer openbare ruimte bij gemeente Delft:

“Met behulp van dit digitale handboek kunnen ontwerpers snel antwoord krijgen op vragen over het inrichten, ontwerpen en beheren van de openbare ruimte in Delft. Door alle relevante informatie te bundelen in een digitaal handboek, hebben inwoners, ontwerpers en collega’s snel en efficiënt toegang tot de nodige informatie.”

Uitdagingen in de openbare ruimte

De Digitale LIOR kan bijvoorbeeld helpen bij het vinden van oplossingen voor ruimtegebrek duurzaamheidsvraagstukken en andere uitdagingen in de openbare ruimte. Door middel van slimme ontwerpen en inrichting van de openbare ruimte kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte.

Maarten:

“De Digitale LIOR is een waardevolle tool voor ons omdat richtlijnen gebied specifiek zijn. Wanneer ik naar richtlijnen zoek in een Jaren 60 wijk, krijg ik alleen de richtlijnen die daar van toepassing zijn. Iedereen werkt dus altijd met de meest recente informatie, waardoor het ontwerp proces versneld wordt en de kans op fouten verkleind.”

Online applicatie

De Digitale LIOR is 24/7 beschikbaar voor iedereen en kan worden benaderd via https://delft.digitalelior.nl. De lancering van de Digitale LIOR past binnen de bredere strategie van de gemeente Delft, die zich richt op het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners en het verhogen van de efficiëntie van de gemeentelijke processen.

Ook interesse?

De Digitale LIOR is een waardevolle applicatie die kan bijdragen aan een efficiëntere dienstverlening en betere inrichting van de openbare ruimte. Bent u geïnteresseerd in deze applicatie? Neem dan contact op met Sweco voor meer informatie.

Delen: