Laptop

Opmerkelijk! Hackathon stelt beveiliging Digitale LIOR op de proef!

Op initiatief van de gemeente Den Haag hebben hackers tijdens “Hâck The Hague” de beveiliging van allerlei gemeentelijke IT-systemen, applicaties en websites getest. Het bedrijf “Cybersecurity” zocht hierbij de aanval met een zowaar leger van 206 hackers. Dit leger bestond uit professionals en studenten. Bij deze ‘aanval’ is de Digitale LIOR omgeving van de gemeente Den Haag niet gespaard gebleven.

Bij enkele gemeentelijke systemen, applicaties en websites waren een aantal ‘succesvolle’ hacks. Het is de hackers onder andere gelukt om kwaadaardige codes te injecteren in een website. Ook zijn er account gegevens buit gemaakt. Daarnaast hebben de hackers zelfs een account compleet over kunnen nemen. Gelukkig bevond de Digitale LIOR zich niet in het rijtje van websites met ernstige hacks.

Hoewel er bij de hack van de Digitale LIOR geen direct gevaar was voor de stabiliteit van het systeem en de veiligheid van gegevens, zijn er wel een tweetal kwetsbaarheden aan het licht gekomen. Gelukkig waren deze kwetsbaarheden te verhelpen en niet al te ernstig. Sterker nog door middel van kleine aanpassingen aan de software, zijn deze kwetsbaarheden inmiddels al verholpen. Dankzij deze update is de Digitale LIOR nu nog beter beveiligd tegen cyber aanvallen.

Beveiliging tegen datadiefstal

De laatste jaren is er in Nederland een significante toename te zien van datadiefstal. In het kader van dit gegeven en de algemene verordening van persoonsgegevens, doen we er bij Sweco alles aan om de beveiliging van de Digitale LIOR up-to-date te houden. Deelname aan initiatieven zoals ‘Hâck The Hague’ zorgen ervoor dat de beveiliging van de Digitale LIOR op orde blijft en houdt ons kritisch naar ons eigen systeem. Hierdoor kunt u zorgeloos gebruik blijven maken van de Digitale LIOR.


MEER WETEN?

Zie In 2021 uw LIOR nog niet digitaal? voor informatie over de Digitale LIOR.

Zie https://www.cybersprint.com/hack-the-hague-2021 voor informatie over Hâck The Hague.

Heeft u nog vragen over de Digitale LIOR of wilt u een demo aanvragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! U vindt onze contactgegevens onder aan deze pagina

Delen: